Bemutatkozik a

Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány

 

Alapítványunk 1997. decemberében alakult. A hosszú idő alatt csupán csak tapasztaltabbak lettünk, célunk mit sem változott, továbbra is minden erőnkkel próbáljuk javítani az akár életveszélyes állapotban lévő gyermekek, csecsemők ellátását. Tesszük mindezt, ha kell akár eszközök biztosításával, akár továbbképzésekkel, hiszen a tudás az ami valóban életet menthet.

Nem csak a bajban segítünk, próbáljuk megelőzni azt. Tartunk előadásokat gyermekeknek és szüleiknek is. Egy tapasztalt orvos sok minden újat tud mondani, és meg is teszi ezt, ha van rá alkalma!

Fontos feladatunk, hogy a gyermekeink életéért küzdő orvosok naprakészek legyenek a különböző fontos, egészségügyi témakörökben, valamint, hogy a lakosság és elsősorban a gyermekeink ismeretei bővülhessenek arról, mit tehetnek egészségük megőrzése érdekében, valamint, mit tegyenek, ha környezetükben baleset, sérülés történik. Fontos ezt hangsúlyozni azért, mert a gyermekintenzív ellátással foglalkozók tudják, milyen nagy szerepe van a későbbi gyógyulás szempontjából a helyszíni ellátás minőségének.

Ezt felismerve az Alapítványunk évek óta folyamatosan bővíti és ápolja kapcsolatait a régió iskoláival, óvodáival, hiszen a balesetek jelentős része ezeken a helyeken történik.

Mindezeket figyelembe véve az Alapítvány célcsoportja rendkívül széles, a szakemberektől kezdve a szülőkön, nevelőkön át a gyermekekig ível.